Wednesday, October 28, 2009

Sabah Sporu

Bugun ilk defa sabah kalkip yuruyus yaptim :) Buraya gelmeden once hep diyordum sabahlari kalkar yururum deniz kenarinda diye ama nerdeeeeeeeeeeeee 2 hafta oldu bende usengeclik had safhada :) Normalde 6:30 Stefan ile kalkiyorum kahvalti ve ogle yemegini hazirliyorum gittikten sonra da tekrar sicacik yatagima donuyorum taa ki bana ya stefandan ya da annemden telefon gelene kadar. Bugun nasil gaza geldim bilmiyorum ama stefan evden cikarken ben de yuruyus icin ustumu degistirdim ve arkasindan firladim. Tam 1 saat deniz kenarinda yurumusum. Hava da cok guzeldi. Herkes sokaklarda yuruyus yapiyor. Pek bir saglikli bir toplum :) O kadar yemek anca eritiyorlar sanirim :) Sabah aksam demiyorlar spor yapiyor adamlar. Hatta gecen gece saat 11 de millet yol kenarinda yuruyordu benim tabii gozumden uyku akiyor!!!

Thursday, October 22, 2009

23.09.2009 En Mutlu Gunumuz


Hersey istedigim gibi cok sade ama guzel oldu. Hersey o kadar sadeydi ki gelin arabami bile suslemedim, nikah dairesinde ki gorevli bile araba da gelin oldugunu cok sonra anladi ve cok sasirarak ve "Aaaaaa gelin geldi" diye de hemen bir kosusturmaya girdi :))))

Gelinligim Beyaz Butikten. Cok fazla bir arastirma yapmadim hatta bu giydigim ilk gelinlikti sonra annemle bakmaya gittik ve ayni gunde karar verip aldik. Tabii ustunde tadilatlar yapildi. Aralik ayinda burada bir yemek verecegiz ve ayni gelinligimi orada da giyecem tek endisem icine sigabilecek miyim??? 

Duvak olarak ise kuzenim benim icin hazirladigi ve coook begendigim birdcage taktim...Ayrica da makyajim da kendisinin eseridir :) Kendi blogunda da birdcage ile ilgili bir yazisi var.http://hesionka.blogspot.com

Ve de cekilen profesyonel fotograflar dusundugumden guzeldi. Bu kadarini hic tahmin etmemistim...

Wednesday, October 21, 2009

Dune ait...


Dun ilk defa buradan kendi basima cikip once Valletta sonra da Sliema'ya gittim. Direk otobus olmadigi icin Valetta dan sonra aktarma yapmam gerek. Sliema'ya gitme nedenim ise Ceren ile bulusmamdi. Kendisi ile facebook da tanistik ve bir cok ortak noktamiz var. En onemlisi o da benim gibi Maltali ile evli ve gecen sene gelmis buraya. Yolda yururken 2 tane Turk ile daha karsilastik Ceren arkadaslari onlarda eslerinin isleri dolayisiyla 3 senedir buradalarmis. En kisa zamanda ceren ile tekrar bulusacagiz :) Turkce konusmayi ozlemisim... Daha sonra da kocalarimizi tanistiracagiz.
Bu arada bugun aksam evliligimiz onaylatmak icin Public Registry a gidecez. Bakalim  biraz korkuyorum cunku evraklar konusunda sorun cikardilar ve umarim kabul ederler. Bir de gercekten evli miyiz degil miyiz diye ayri ayri soru soruyorlarmis :( Ben de balik hafizasi oldugu icin cok fazla herseyi hatirlayamam adamlar dun ne yediniz diye soruyorlarmis :(:(



Sabah Sabah Sok !!!!!!!!!!!!


Dun aksam yemekten sonra bilgisayarimi actim ve biraz nette dolandiktan sonra kapattim ve fisi prizden cekecekten pat diye bisey oldu ve o prize bagli tum elektronik aletler durdu.. tabii ben icimden dua ediyorum bilgisayarima bisey olmasin diye. Gec saat oldugundan kocam tamir edemedi ve bana baska bir prizi kullanmami soyledi. Sabah gayet mutlu uyanip bilgisayarimi actim aman o da ne 1 degil 2 sook... internet yoktu ve de ne  yazik ki laptopun sarji calismiyordu..Hemen kocami aradim aci icinde ve durumu anlattim o da oglen tatilinde geldi ve priz olayini ve interneti halleti fakat ne yazik ki laptop sarjim icin yapilacak bisey yoktu. cumartesi yeni bir tane alacagiz ve o zamana kadar ben de kocamin bilgisayari ile beraber ingizlizce karakterleri kullanmak zorundayim :(:(Bir de buarada Turkiye de kullandigimiz normal priz kullanmiyorlar, 3 lu priz kullaniliyor tabii benim Turkiye den getirdigim tum elektrikli aletler burada calismiyor gidip priz almam gerek uygun diye..

Garibim laptoupumun kaderi bu olsa gerek cunku bu 3. sarj degistirmem en son Antalya da balatyinda bozulmustu ve doner donmez yeni almistim...

Tuesday, October 20, 2009

Soğuk??????!!!!!!!!!!!!!!!!

Malta'ya geleli tam bir hafta oldu bugün. Ama ben Akdeniz iklimi olmasına aldanıp yanıma sadece ince kazak ve t-shirtler aldım daha doğrusu öyle olmak zorunda oldu. Çünkü halihazırda buraya 60 kg ile uçtum bir diğer bavulum içinde kışlıklar olanı evde bırakmak zorunda bıraktım aksi halde 1 uçak parasına fazla kilo ödeyecektim..Air Malta da ki bayan ın yardımları sayesinde çok az bir miktar ödedim. Ama şu an burada donuyorum.. Bugün için 18 °C gösteriyor ama sanırım dışarısı soğuk ya da ben evde üşüyorum :( Bir de kışın napacam bilmiyorum evlerde ısıtma yok çok üşüyen biri olarak sanırım lahana gibi kat kat giyineceğim :( klimanın ısıtması yeter mi bilemiyorum...
Hafta sonu için perşembeden Malta nın kardeş olan Gozo ya gittik.Kaldığımız 4 gün boyunca hava çok soğuk ve rüzgarlıydı hatta cuma günü deli gibi yağdı..
Sanırım ben de bir terslik var çünkü ben donarken insanlar denize giriyordu.
Umarım ilerleyen günlerde hava ısınır.. Yoksa yeni bir dolap yapmam gerekecek. Zaten pazar günü Gozo dönüşünde kocamın başının etini yiyerek Bay Street alışveriş merkezine gidip kendime mont ve sweatshirt aldım benim Malta da ki favori mağazam olan Terranova'dan :)))

Monday, October 19, 2009

Malta Neresi????


Malta Güney Avrupa'da, Akdeniz'de adalar, Sicilya'nın güneyinde yer almaktalar. Malta takımadaları 3 büyük, 2 küçük adadan oluşur. Büyükleri: Malta, Gozo ve Comino. Takımadalar arasında en büyüğü olan Malta 237 km², Gozo 68 km² ve Comino 2 km² yüzölçümüne sahiptir.


Başkent
Valletta
En büyük kenti Birkirkara
Resmi dil Maltaca, İngilizce
Etnik gruplar %95.3 Maltalı
%1.6 İngiliz
%3.1 diğer
Siyasi sistem
- Cumhurbaşkanı
- Başbakan
Cumhuriyet
George Abela
Lawrence Gonzi
Bağımsızlık
- Birleşik Krallık'tan
- Cumhuriyet

21 Eylül, 1964
13 Aralık, 1974
Yüzölçümü
- Toplam

316 km2 (201'inci)
Nüfus
- Toplam
- Nüfus yoğunluğu

413,609 (171'inci)
1,298/km²
Kişi başına düşen milli gelir $23,760 ABD Doları
Para birimi Euro
Saat dilimi CET (UTC+1)
İnternet alan adı .mt
Uluslararası telefon kodu 356


Coğrafya

Malta'da hiç dağ ya da akarsu bulunmamaktadır ve adanın karakteristik özelliğini teraslanmış alanları ve bir dizi alçak tepeleri teşkil eder. 137 kilometre uzunluğundaki kıyılarında ise güzel kumsallara sahip pek çok koyları ve limanları vardır.

İklim

Malta Adaları, yumuşak geçen kışları ve sıcak yaz sezonuyla sağlıklı bir iklime sahiptir. Soğuk rüzgarlar, kar, don ve sis Malta'da bilinmeyen terimlerdir. Nisandan sonra seyrek olmakla birlikte yazın neredeyse hiç rastlanmayan yağışlar en çok Eylül ile Nisan ayları arasında görülür.
Sıcaklık kış aylarında (Kasım - Nisan) ortalama 14.3°C, yaz aylarında (Mayıs- Ekim) ise ortalama olarak 32.6°C civarındadır. Malta adaları, sıcak yaz günleri ve gecelerinde denizden esen serin meltemlerle, Temmuz ayı ortalarından Eylül ayı ortalarına kadar devam eden sıcaklığın yüksek olduğu dönemlerde bile, nadiren aşırı sıcaklara maruz kalır.
Tarlaların çoğunluğu küçük ve az eğimlidir. Fakat yağış eksikliği ve ters arazi koşullarına rağmen tarım gelişmiştir.

Ekonomi ve Gelirler

Malta ekonomi olarak sıkıntı çekmeyen bir ülkedir.Ülkede evsiz bulunmamaktadır.Nüfusun yoğun olmaması sebebiyle halkın refah düzeyi normaldir.
Ülkenin gelirlerinin yaklaşık %97 sini turizm oluşturmaktadır.Özellikle dil okullarının bunda etkisi vardır. Ülkede 50 den fazla dil okulu bulunmaktadır. Gelirlerin geri kalan kısmı ise ufak çaplı ihracattır.İngiltere, Çin, Libya ve Suudî Arabistan ile ekonomik açıdan iyi ilişkiler içerisindedir

Blog ve Ben

Merhaba, 12 Ekim 2009 tarihinde Malta' ya taşındım yani daha bir hafta oldu :) Kuzenim kanıma girmesi ile blog açmaya karar verdim. Kendisi blog dünyasında bayağı bir ünlüdür ;) http://hesionka.blogspot.com/
Blog sayesinde yaşadığım hayatı ve ülkeyi anlatacağım.. Gerçi şu an yeni bir düzen kurmaya çalışıyorum, yeni yeni yerleşiyorum küçük evime yeni gelin olarak.