Wednesday, December 22, 2010

Malta Manzaralari-6

Bu sefer fotograflar baskentimiz Valetta'ya ait. Bu arada belirtmeden edemeyecegim benim yasadigim yer ile Valetta arasi 20 dk. otobus ile, artik siz gerisini dusunun nasil kucuk bir ada burasi.

Asagida goreceginiz ilk fotograf Valetta'nin ana giris kapisi olup, yenileme calismalari dahilinde yikilip yeniden yapilacak zaten orjinal hali degil ne yazik ki cunku 2. Dunya Savasinda bombalanan yerlerin basinda geliyor.


Kapinin hemen arkasi Republic Street' e aciliyor. Bu cadde Valetta'nin sonun kadar uzanan sag, sollu magazalarin oldugu bir cadde. Arabalarin girisi yasak buraya. Aliseris icin cok uygun. Cumhurbaskanligi, Basbakanlik, Bakanliklar, diger Devlet Daireleri hatta Mahkeme de bu caddeye yakin konumdalar. Her an bir bakan ile karsilasma sansiniz cok yuksek. Bir kac ay oncesine kadar ana giris kapisinin yaninda Opera Binasiyla karsilasirdiniz daha dogrusu kalintilari cunku orasi da bombalanmis, fakat su an yerinde yerler esiyor. Yikilidi yeniden yapilacak. Merakla Valetta projesinin tamamlanmasini bekliyorum, yeni halini gormek icin.

Diger taraftan Republic Street gorunusu.

En son olarak da Valetta otobus terminali. Hemen hemen tum otobuslerin son duragi. Yani her yol Valetta'ya cikiyor. Ortasinda cok guzel bir cesme var, genelde burasi insanlarin dinlenme alani ya da bulusma alani olarak kullaniliyor. Hele ki yazin kenarina oturup cok guzel serinliyorsunuz. Tavsiye edilir. Ne yazi ki cesme cok belli degil ama baska da bulamadim. Ayip bana !!! En kisa zamanda daha belirgin fotografini cekip, yeni bir post olarak eklerim.

Thursday, December 16, 2010

Malta Manzaralari - 5

En son Malta Manzaralari postumu Nisan ayinda yapmissim. Malta Manzaralari 5 sizler icin geliyor.



Karsi kiyidan gorulen yer St.Julians. Uzun, turuncu bina ise Malta'nin en yuksek binalarindan birini olup icinde ofis binalari hatta Akbank'in bir subesi de bulunmaktadir. St. Julians Malta'nin en popular ve turistik yerlerinden biri. Hatta Malta'nin gece hayatinin attigi Paceville' de burada.

Soguk ve Hastalik !!!



Malta cok sicak oluyor kisin bile der misin; al iste su an buz buz burasi ve ara sira da bardaktan bosanircasina yagmur yagiyor, kalin montumu cikardim bile hatta yarin eldiven, sapka takmayi bile dusunuyorum. Bu aksam 7 derece ve hissedilen 3 dereceymis..Bu arada burada ki evlerde kalorifer sistemi falan da mevcut degil, zaten isitsan da sadece bir oda isiniyor klima ya da elektrikli soba ile !! Ama isin guzel tarafi salon ile mutfak acik yani bizim Amerikan mutfak dedigimiz sekilde tabii ki boyle olunca da yemek yaparken bir guzel isiniyor etraf :) Sirf bu yuzden kendimi yemek yapmaya adayacagim kis boyunca yani sadece subat sonuna kadar sonra zaten isinmaya basliyor havalar :)

Bu arada yilin ilk hastaligini da gecirmis oldum. Ama isin kotu tarafi 3 ay evdeydim gayet saglikli gecti, tam ise basladim 3. gun hasta olup 2 gun ise gitmedim. Saka gibi yani !!Su an gayet iyiyim yarin kesin gidecegim. Aslinda mudurum gayet iyi birini benziyor ve bana bu sabah istersen pazartesi gel iyice dinlen dedi ama ben isi saglama almak istiyorum, pazartesi kotu bir suprizle karsilasmamak icin :)

Christmas yaklasiyor ya su an herkes bir tatil havasina girdi gibi burada, evler isil isil suslendi, Valletta ve Sliema da Christmas sarkilari caliyor caddelerde. Ben bu sene pek bir erken girdim bu havaya Aralik basinda evi ve cam agacimizi  suslemistim bile :)  Ama isin en guzel yani annem ve babam geliyor 27 Aralikta ve tam 10 gun buradalar gerci ben calisiyor olacagim bize oyle uzun uzun tatil yok ne yazik ki . Bir de bir suru Christmas partileri var hemen hemen hergun dolu !!! Bu da verilen kilolarin geri alinmasi anlamina geliyor.

Yarin isbasi yapacagim yeniden o yuzden gidip yatmaliyim, 30 yildir cozemedim su uyku sorununu..Ne zaman tatildeyim sabahin korunde dikilirim ayaga ama okul ya da is zamani alarmi erteleye erteleye bir hal olup sonra da pacalarim tutusur gec kalacagim diye..