Tuesday, March 8, 2011

Eski Malta resimleri


Hep gunumuz Maltasinin resimlerini koydum buraya. Simdi de sira eski zamanlardan Malta geliyor. Kimi yerler hic degismemis kimi yerler ise taninmayacak kadar degismis... 
Marsaxlokk
Msida
Valletta City  Gate
Valleta
Valletta-Su an bu meydan ana otobus terminali ve tam ortada cesme var
Porte De Bombes-Floriana
Bu da Porte de Bombes un gunumuzde ki hali.
St.Julians - Buranin cevresi otellerle dolu.Malta nin en gozde yeri.
Tower Road - Sliema. Burasi da Malta nin en gelismis yeri. Suan kucuk evlerin oldugu yerde buyuk ve modern apartmanlar bulunmakta.
Xlendi Gozo. Su an karsida gorulen evlerin yerinde yine oteller ve restoranlar bulunmakta. Yazin  cok kalabalik olur.
Valletta da ki Opera Binasi - 2. Dunya Savasinda bombalanmistir. Yakin bir zamana kadar Valletta ya ilk girdiginizde kalintilari sizi karsilardi ama artik o da.
Geleneksek Malta kiyafeti. Artik kimse giymiyor tabii ki

Monday, March 7, 2011

Yaktin beni Asos Yine!!!!

Asos.com adli siteyi yeni kesfedenlerdenim. Gecen aylarda bir kac kez corap siparislerim oldu.. Cok farkli ve guzel secenekler sunuyor. Yazin en yakin arkadasimin dugunu var onun icin siyah disinda bir elbise ariyordum, bir suru siyah elbisem var artik biktim onlardan. Burada ki Christmas indirimini kacirdim ne yazik ki, ama asos da su an %70 e varan indirim hem de ucretsiz kargo kampanyasi var. Seytan durttu beni tabii hem actim asos.com u asagida ki elbiseyi aldim.. Aslinda gecen ayda etek siparis vermistim ama 8 numara soylemisim biraz kucuk geliyor, sanirim hala kendimi citi piti saniyorum neyse belki kilo vermek icin neden olur malum yazda yuzunu gostermeye basladi hafif hafif..Ayni sekilde kucuk olmasin diye M yani 10 beden soyledim. . Internetten ikinci defa kiyafet siparisim oldu. Ilkinde ne yazik ki basarisiz oldum ama insallah bu sefer tutar. Sabirsizlikla bekliyorum.


Sunday, March 6, 2011

Malta Manzaralari - 7

Sansurcu zihniyet yapti yapacagini ve bu sefer de blogspot u engellediler !!!! Ne yazik bir cok kisi bu yazimi okuyamayacak ama ben yine de yazacam sansurcu zihniyete inat !!! Sadece engellemeler mi ne yazik ki uydurduklari senaryolar sonucunda Turkiye'nin aydin insanlarini hapse tikiyorlar tek tek.   Umarim en kisa zamanda kurtuluruz hepsinden!!
Malta'ya gelince gorulmeden donunmeyecek yerlerden biri de Mdina ya da Sessiz Sehir.
Mdina Malta'nin eski baskenti ve zamaninda dusmanlari sasirtmak icin son derece dar hatta labirent seklinde sokaklardan olusmustur. Gunumuzde hala her sokak birbirine benzer ve sanki ben buradan gecmistim hissine kapilirsiniz. Gerci tum Malta icin de boyledir.
Mdina'nin hemen girisinde Mdina zindanlari var. Burada yuzyillar boyu Malta yi isgale gelenlerin yaptiklari iskenceleri gozler onune sermekte, hatta biraz urkutucu olabilir. Mdina tepede kurulu oldugundan ozellikle kisin cok ruzgarli oluyor. Ayrica Mdina da evler Malta nin en pahali evleri. Sadece orada  yasayanlarin haricinde araba girisine izin verilmiyor.
Bir de Mdina ya gelince kesinlikle Fontenalla da unlu cikolatali kekinden yiyin. Gerci servis yavas ama manzaraya deyiyor. Bu arada  turizm en onemli gelir kaynagi olmasina ragmen ne yazik ki restoranlar, kafelerde servis cok kotu. Ayni sekilde dukkanlarda da gecerli. Ornegin kasada uzunca bir sure kasiyerin telefon konusmasinin bitmesini bekleyebilirsiniz...

Mdina'nin disaridan goruntusu.
Mdina'nin ana giris kapisi
Mdina sokaklari

Mdina sokaklari 2