Tuesday, May 31, 2011

Yine uzun bir aradan sonra ben

En son Mart ayinda yazmisim gercekten usengeclik sinirlarini zorluyorum... Gerci cokta anlatilacak birseyler yok. Ev-is-ev disinda geciyor hayat. Bu arada Yaz geldi artik Maltaya. Peki Malta'da yazin geldigini nasil anlarsiniz?? Dolu olan otobuslerden ve gunde 3 defa atilan havaifiseklerden :) Gerci ben bu kasaba festivallerini cok seviyorum son derece renkli oluyor.. Bu ne mi? Hemen acikliyorum.. Bildiginiz gibi Malta koyu katolik, hemen kisa bisey soyleyecem; Malta da bosanma yasakti gecen cumartesi referandum yapildi ve halk bosanmaya EVET ya da IVA (Maltaca evet) dedi. Neyse kotalik olmalarindan dolayi da her kasabanin bir azizi var hatta bazi kasabalarda 2 tane de oluyor. Bu azize ait kutlama yapiyorlar. Genelde cuma gunu kiliseden azizin heykelini cikarmasiyla basliyor, pazar gunu ayni heykelin kiliseye geri tasinmasiyla son buluyor. Ama gercekten son derece renkli goruntuler cikiyor ortaya. Genelde bu organizasyonlari kasabanin bando kulubu yapiyor eger 2 tane var ise iste o zaman is biraz daha yarismaya donuyor cunku en iyiyi yapmak ve yarismak icin cok yarisiyorlar. Bu arada festival zamani bir kac havaifisek fabrikasinda patlamalar oluyor, her sene bir suru insan hayatini kaybediyor ama hala vazgecmiyorlar..
Bir hafta boyunca havaifisek ve top atislari yapiliyor. Hatta bizim kasaba icin atilan toplar ve havaifisekler tam evin karsindan atiliyor, ev biraz sallaniyor ama olsun ben yine de seviyorum tabii bir 10 yil sonra fikrim ne olur bilemem.
Bu arada 7 Haziran bu arada resmi tatil bizde pazartesi gunu izin alip hafta sonu ile birlestirdik ve dort gozle haftasonunu bekliyoruz cunku kisa da olsa kaciyoruz buralarda..Hafta sonu Gyor da olacaz. Insallah Gyor ile ilgili bir post hazirlarim..