Sunday, November 7, 2010

Bratislava 2010

Slovakya' ya ucuncu, Bratislava'ya ilk gidişim oldu. Asil amac Stefan'in arkadasinin dugunune katilmakti tabii ben onceden bir hafta Turkiye yaptim oradanda Sun Express ile Viyana'ya uctum. Onceleri bayagi heyecan yaptim acaba Sun Express nasildir, guvenilir mi, bavuluma bisey olur mu diye endiselerim vardi ama tam zamaninda kalkmasi, guler yuzlu ucus ekibi (THY'den cok daha guleryuzluler) ve herseyin sorunsuz olmasindan dolayi tum endiselerim silindi.
Viyana Havaalanindan cıkar cıkmaz sansima Bratislava otobusu hemen kapıda bekliyordu ve sadece 6 euro odeyerek cok rahat bir seyahat yaptim. Viyana Bratislava arası 50 dakika surdu otobandan. Hatta ben uyumayi cok seven insan sirf inecegim yeri kacirmamak adina uyuyamadim ama safligimdan ve de soforun İngilizce bilmemesinden dolayi kacirdim ve otobus terminalinde son buldu yolculugum ustelik inecegim durak hemen otelin onuymus ki ben bunu oraya vardiktan sonra farkettim. Ama otobus terminalinde cok yardimci olan bir genc kiz vardi hangi otobuse binmem gerektigini ve hangi durak olacagini soyledi, otobusun icinde ise yasli bir teyze benim panik yapmamdan anlayip İngilizce bilmedigi halde bana duragi isaretti. Ne yazik ki yasli Slovaklar İngilizce konusamiyorlar ama genc kesim az da olsa İngilizce biliyor ama hersekilde cok yardimseverler.
Otel biraz sehir merkezinden uzak ama ulasim acisindan hic sorun olmayan ve gayet guvenli bir bolgedeydi hatta hemen dibimizde kocaman bir alisveris merkezi bile vardi. Zaten Stefan da gelir gelmez kendimizi alisveris merkezine attik.
Cok kisitli zamanimiz oldugu icin ertesi gun sabahin bir koru dustuk yollara cunku 12 gibi otelde olup once kilisede yapilacak olan nikah ve hemen ertesinde yemege katilmak icin hazirlanmamiz gerekiyordu. Sansimiza hava cok gunesliydi. Hemen kisa bir sehir turu yaptik. Ben bu sehre heykel sehri demek istiyorum. Cok ilginc ve guzel heykeller var sokak ortasinda.
Bu arada gelinimiz Slovak, damadimiz ise İngiliz olmasindan dolayi dugunde bir İngiliz akini vardi, hatta masamizda da İngilizlerle oturduk ben sadece gulmekle yetindim soylediklerine, cunku bir kelime bile anlamadim. Nedir o aksan yarabbim !!!
Pazar gunu ise Stefan in baska bir arkadasina ogle yemegine gittik ve o da bizi Viyana'ya giden otobuse binmek uzere terminala birakti. Eger 5 dakika daha gec kalsaydik kesin kaciracaktik otobusu :)
Cok guzel bir haftasonunun ardından Malta ya donmek cok zor geldi.Ancak aci gercegi kabul ediyorum. Hatta Stefan ile ortak dusuncemiz Slovakya ya yerlesmek, belli mi olur?
Benden bu kadar, sizleri resimlerle basbasa birakiyorum.

Sabiha Gokcen Havaalanında, ucagimiz bizi bekliyor.
Ufo Koprusu (Novy Most). Hemen Koprunun solunda Bratislava Kalesi dugun yemegi burada gerceklesti. Koprunun saginda ise St. Martin katedrali. Nikah da burada kiyildi, gerci disi tadilattaydi.
The Grassalkovich Sarayi




                                                                                                        

Geleneksel Kifayet ile Damadin kardesi ve Stefan
Slovak Gelenegi; Kirilan tabagin beraber temizlenmesi evlilikte takim calismasi ve isbirliginin sembolu.
Gelin, Damat ve Biz
Odamizin manzarasi. Hemen sagda buyuk alisveris merkezi. 
Odamizin manzarasi 2. Bir diger dikkatimi ceken konu ise hemen her ust gecitte asansorler bulunuyor hem de her 2 tarafta. 



6 comments:

Dudu said...

Demistim sana korkulacak bir sey olmadigini :) Ne guzel bir sehir di mi Bratislava?

lily of the valley said...

Insanlarla iletisim kurdukca sen geldin aklima inan ki :):) Evet ya resmen asik oldum ben bu sehre yetmedi 2 gun :(

Dudu said...

Biz de 2 gun kaldik bize de yetmedi. Yemeklere doyamadik :)) Insallah bi daha gidersiniz ve tabii biz de :)

lily of the valley said...

Duducum Amin diyorum bu guzel dilegin icin. (Ikimiz icin )

Kasia W. said...

great pics;)

lily of the valley said...

Thanks a lot Kasia.I like your style, it is chic and unique :)