Wednesday, December 22, 2010

Malta Manzaralari-6

Bu sefer fotograflar baskentimiz Valetta'ya ait. Bu arada belirtmeden edemeyecegim benim yasadigim yer ile Valetta arasi 20 dk. otobus ile, artik siz gerisini dusunun nasil kucuk bir ada burasi.

Asagida goreceginiz ilk fotograf Valetta'nin ana giris kapisi olup, yenileme calismalari dahilinde yikilip yeniden yapilacak zaten orjinal hali degil ne yazik ki cunku 2. Dunya Savasinda bombalanan yerlerin basinda geliyor.


Kapinin hemen arkasi Republic Street' e aciliyor. Bu cadde Valetta'nin sonun kadar uzanan sag, sollu magazalarin oldugu bir cadde. Arabalarin girisi yasak buraya. Aliseris icin cok uygun. Cumhurbaskanligi, Basbakanlik, Bakanliklar, diger Devlet Daireleri hatta Mahkeme de bu caddeye yakin konumdalar. Her an bir bakan ile karsilasma sansiniz cok yuksek. Bir kac ay oncesine kadar ana giris kapisinin yaninda Opera Binasiyla karsilasirdiniz daha dogrusu kalintilari cunku orasi da bombalanmis, fakat su an yerinde yerler esiyor. Yikilidi yeniden yapilacak. Merakla Valetta projesinin tamamlanmasini bekliyorum, yeni halini gormek icin.

Diger taraftan Republic Street gorunusu.

En son olarak da Valetta otobus terminali. Hemen hemen tum otobuslerin son duragi. Yani her yol Valetta'ya cikiyor. Ortasinda cok guzel bir cesme var, genelde burasi insanlarin dinlenme alani ya da bulusma alani olarak kullaniliyor. Hele ki yazin kenarina oturup cok guzel serinliyorsunuz. Tavsiye edilir. Ne yazi ki cesme cok belli degil ama baska da bulamadim. Ayip bana !!! En kisa zamanda daha belirgin fotografini cekip, yeni bir post olarak eklerim.

No comments: